Publicat în Cartea!, Recreere

Daniel Pennac, de citit intr-un concediu

Si, gata, trece concediul de iarna! Am avut o vacanta frumoasa, am citit doua carti si am jucat un joc, ceva light, care sa ma linisteasca nu sa ma enerveze, am mancat trei cutii mari-mari de bomboane cu ciocolata, am jucat jocuri cu familia, am vazut cateva filme. Iata reteta pentru a scapa de feisbuc. Zic asta, pentru ca am vazut persoane care se intreaba cum sa scape de jugul acestuia, ce sa faca sa nu mai fie dependente de facebook?! Cartile, oameni buni, sunt antidotul pentru aproape orice, timpul petrecut frumos alaturi de cei dragi si toate cele amintite deja.

Am recitit Despre dragoste si alti demoni, de Marquez si Dictatorul si hamacul, de Daniel Pennac. Ce mi-a placut de Daniel Pennac! Un ins foarte inteligent, cu multa imaginatie care, in Dictatorul si hamacul, se foloseste de foarte multe rasturnari de situatie, tactica pe care cred ca o foloseste tocmai pentru ca abunda de idei si ar vrea sa le foloseasca pe toate, deodata. Nu te lasa sa te plictisesti, desi, spre sfarsitul carti poti ajunge la asta, tocmai pentru ca nu te lasa o clipa sa respiri. Mereu inventeaza personaje noi, de parca ii vin ad-hoc si, daca tot au aparut in mintea lui, le face loc in poveste. Ma intreb si eu, la fel ca si unul din personajele din cartea lui, despre cine e vorba in carte?

Apoi, imi place umorul lui, dar si blandetea cu care trateaza personajele si situatiile care ar putea fi dramatice, totusi.

Mai vreau Daniel Pennac!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s