Publicat în Sinapse

O vizită la medicul de familie…

O vizită la medicul de familie îți creează și mai multe frustrări decât ai avut înainte să-i treci pragul. De ani de zile am ceva probleme cu rinichii și periodic mă deranjează. De câte ori merg la medicul meu, primesc de la el pastile naturiste, cu tratament pe 6 luni. Zic ok o dată, zic ok a doua oară, mai zic și a treia oară, dar problema mea nu se rezolvă. Mă duc odată la el, adica ea, cu rezultatul sumarului de urină, și zice să iau nu știu ce antibiotic. Sunt fericită că, în sfârșit, mă tratează cu seriozitate, zic eu. Nu știu ce fel de antibiotic era, dar nu mi-a plăcut. Poate, pe moment, a vindecat problema, dar m-am ales cu altă boală, extrem de iritantă. Ok, am tratat-o și pe asta și am fost fericită o vreme. Nu știu câta vreme, poate un an, poate mai mult. Din nou probleme cu rinichii. Nu beau suficientă apă, știu. Am ridicat borduri de beton în perioada menstruației (și acum mă doare burta când mă gândesc) și a doua zi am căzut la pat. Mă duc la medicul de familie. Îmi dă același antibiotic. Îi zic că nu-l mai vreau, fiindcă data trecută m-a lăsat cu o jenă și nu-mi plac jenele. A zis că jenele se tratează ușor și să fac bine să iau antibioticul cu mult iaurt și voi fi bine. L-am luat o zi, două, din a treia zi am simțit că ceva nu este în regulă. Îmi era rău, pur și simplu, și nu puteam să-mi explic de ce, ce simt, unde simt. A treia zi, am crezut că mor. De rău, de durere, de mai știu eu ce. Mă zvârcoleam în pat, de la dreapta la stânga și invers, de pe pat, sub pat, din întins, ghemuit, apoi îngenuncheat, vomă, vaiete, dar fără lacrimi, fiindcă durerea era prea mare ca lacrimile să poată curge. Mă durea tot în partea dreaptă a abdomenului. Mă durea jos de tot, mă durea în dreptul ficatului, mă durea in spatele lui. M-am dus la urgențe. Acolo, nu mai știu ce mi-au făcut. Țin minte doar ecografia și rezultatul ei. Nu se vede nimic, posibil să fi eliminat o pietricică. Ok, dar de răul ăla și durerea cumplită în dreptul ficatului?

Am plecat de la urgențe fără rezolvare. Seara am primit injecții cu calmante, iar a doua zi m-am dus la o clinică particulară. Nu se vede nimic în dreptul rinichilor, ficatul este puțin mărit, nu trebuia să-mi dea antibiotic, un urinex era suficient, hai să facem un RMN. 800 – 900 lei, mai bine lasă!

Care este ideea acestei povestiri, de fapt?! Care era antibioticul ăla, frate?! Nu de alta, dar iar trebuie să merg la medicul de familie și vreau să știu ce să refuz. Nu mai pot trece încă o dată prin experiența de acum 2 ani. Era un antibiotic cu cutie alb cu albastru (cred) și avea un prospect imens. Reacțiile adverse, scrise în prospect, sunt de-a dreptul șocante, îți distruge organismul și poți să mori naibii.

Ei, adică am fost deja cu problema mea la medicul de familie, dar înainte am căutat în disperare pe internet antibioticul respectiv, ca să fiu pregătită, și nu știu dacă l- am găsit. Poate da, că oricum nu mai știu cum se numea. Am primit tratament cu naturiste pe 6 luni. 6 luni?? Eu nu sunt în stare să mă țin de el nici o săptămână. Sunt foarte indisciplinată în privința asta.

Of, și mai voiam să zic despre medicul de familie, dar nu se mai încadrează în subiect. Altădată/Altă dată.

🤗

9 gânduri despre „O vizită la medicul de familie…

 1. Schimba-ti medicul de familie. Unii s-au plafonat și nu pot mai mult. Și eu fac alergie la unele antibiotice, dar le evit și fug că naiba de mâine. Și musai cu ceva de flora. Nu trebuie sa suferi niciodat’. Cu sau fara pastile. 😟

  Apreciat de 1 persoană

  1. Am tot fost sfătuită să-l schimb, și nu înțeleg nici eu de ce îi sunt atât de loială.
   Cred că am rămas traumatizată de la ultima scenă cu țipete, când un pacient a spus că se mută la alt medic. 🙂

   Apreciat de 1 persoană

   1. Nici nu trebuie să-l vezi. Te duci direct la altul și te înscrii acolo și parcă e suficient. Nu-s foarte sigura, dar intereseaza-te, ar putea fi mai simplu decât pare. 🙂

    Apreciază

 2. La Multi Ani, binecuvântati cu sanatate, bucurii, pace si vremuri înmiresmate în Cuvânt, Lumina Divina si libertate, alaturi de toti cei apropiati, draga Amalia …Forever Young !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s