Publicat în Uncategorized

Pace-n cartier

Concluzie, după 3 săptămâni de 20190509_153807abstinență: sunt câteva produse în viața noastră fără de care nu putem trăi!

Introducere: Acum trei săptămâni, la un Penny Market, situat în apropierea locului meu de muncă,  s-au închis porțile. Un mic incendiu a dat viața peste cap tuturor celor din apropierea lui. Niciun Profi (4 la număr!!! în vecinătate) nu ne-a oferit înțelegerea sufletească de care aveam atâta nevoie, în drum spre locul care ne îngrădește libertatea zi de zi, serviciul.

Cuprins: Întrebările vitale ale fiecărei dimineți, în drum spre acel loc, „Eu ce mănânc azi?” și „Eu ce beau azi?” ne-au îngreunat viața mai mult decât ne-am fi așteptat. Ca să-ți faci cumpărături de la cei 4 în 1 vecini, amintiți mai sus, fie nu aveai unde să parchezi mașina, fie trebuia să faci naveta între mijloace de transport, sau să numeri vreo 200-400-600 de pași în plus, scăzuți apoi la pontaj.

Și iată că Penny Market și-a deschis porțile! La ora 7.45, când l-am vizitat eu, angajații erau mai frumoși ca altădată, mai fardați în obraji, mai pieptănați, mai amabili și aveau și uniforme noi. Am observat asta în timp ce mă duceam glonț spre produsele care mi-au lipsit atât de mult.

Trebuia să mănânc de dimineață ceva ușor și sănătos. Banane! Banane găsești și la… magazinul de pantofi – să zicem, ca să fie mai bine punctată ideea, dacă verifici prin bagajele angajaților -, dar departe de mine gândul. Aici, mi-au facut cu ochiul de la primul pas. Normal,  raftul cu banane e la intrare. Raftul cu seminte! Fistic! Fistic! Fistic! Nu au! Fir-ar, sunt bune și semințele de floarea soarelui, decojite, de cea mai bună calitate. Desertul, pentru momentele de stres, bomboanele mele de ciocolată preferate, Mozart-Kugeln! Iată-le cum mă așteaptă! Servețele pentru ochelari! Vai, cât am mai pătimit o casă întreagă fără șervețelele astea! A, uite și servețele Igienol! 3 pachete (vă rog!), că doar e criză și acuși dispar și astea din magazine, la fel ca măștile sanitare din farmacii. Energizantul meu ieftin, la doar 1.49 lei, dar mai bun decât Hell sau Burn, fiindcă nu îmi creează indigestie!

Cam astea au fost bunurile care mi-au lipsit mie atât de mult și pentru care acum scriu o odă. O nimica toată, dar tinând cont că nu mă limitez aproape niciodată la nevoi, fiindcă sunt cumpărătorul ideal,  mi-au mai lipsit: prosoapele la preț foarte bun, pateul vegetal cu ardei, apa micelară, apa la bidon de 10 litri, cu capac roz, fursecurile cu ciocolată, stafide în ciocolată…

Ups, oberv că nu mă hrănește prea sănătos Penny! Lipsește måncarea gătită, cum are Profi, sau măcar conservată, că m-am săturat de plăcintele lor, de salata de beuf și orice altă salată cu multă maioneză. Nah, în fine… Important este că acum am de unde să îmi cumpăr țigări și energizant, fără să mai fac risipă de timp și pași.

Nu, nu este un advertorial. Prestez gratis!

Foto: arhiva personală. Între timp, ciocolata și-a schimbat ambalajul.

Să auzim numai de bine!

 

12 gânduri despre „Pace-n cartier

 1. Diabet scrie pe tine!!! 😉
  Pateul vegetal cu ardei e și feblețea mea dar nu-l recomand pe stomacul gol…,

  „MIȚA: Vezi tu sticluța asta? (scoate din buzunar o sticluță mică și i-o arată)

  NAE: Ei, ce?

  MIȚA: Știi ce are înăuntru?

  NAE: Cerneală…

  MIȚA: Nu cerneală, Năică,… vitrion englezesc!

  NAE (dându-se înapoi) : Vitrion? ești nebună?

  MIȚA: Da, vitrion! ți-e frică?

  NAE: Firește că mi-e frică, na!

  MIȚA: Pentru ce, dacă te știi curat?

  NAE: Pentru că tu nu știi ce e vitrionul…

  MIȚA: Ba da… e un fel de metal…

  NAE: Nu știi ce poate face ?

  MIȚA: Ba da; pârlește, Năică; arde, Bibicule… ”

  e cam condimentat. 😀

  Apreciat de 1 persoană

 2. Vai, e o mică dramă când se închide un magazin de unde făceai aprovizionarea, mai ales când e vorba de mâncarea pentru muncă. Când s-a închis unul din apropierea locului meu de muncă, nimic nu mai avea gust, de nicăieri. Şi vorbesc de aceleaşi produse, că ăla nu avea mâncare gătită. Nici cornurile cu ciocolată nu erau la fel din altă parte deşi erau fix la fel. Deci ştiu. Şi mă bucur că s-a remediat 🙂
  Şi zici că-s bune bomboanele alea? Faptul că nu ai scris pe bani chiar mă face să te cred! 😀

  Apreciat de 1 persoană

  1. 😂 Vezi cât de importantă este obișnuința?! Nu degeaba se spune că este a doua natură a omului.
   Da, ciocolata respectivă este nici prea-prea, nici foarte- foarte. Numa’ bună!
   Imbrățișări!

   Apreciat de 1 persoană

 3. Îmi aduc aminte de acel pate vegetal… N-o fi fost el sănătos, dar îmi prindea bine în zilele de post. Acasă țineam postul cu strictețe cu toate că făceam tot felul de deplasări în teren, astfel că acea conservuță reprezenta o salvare pentru mine… Energizantul l-am descoperit abia în ultimii doi ani dinaintea plecării. Eram disperat de situația dificilă în care mă aflam, munceam excesiv de dimineața până dimineața și trebuia să mă susțin pe cât posibil în lupta cu nesomnul. Cafeaua, trebuie să spun că nu mi-a dat niciodată acel efect pe care i-l atribuie restul lumii normale. Pot sorbi o cafeluță, sau un ness și să mă culc apoi liniștit, că nu se întâmplă nimic. Dar acum nu mai este necesar să mușc din noapte pentru lucru. Mai stau din drag, să citesc, ori să scriu. Dimineața. uneori, mai beau câte un energizant. Tot din acelea care sunt mai ieftine 🙂 Consider că având cam aceleași ingrediente, diferența de preț stă în brand și în reclamă. Știu că nu sunt sănătoase nici acestea și nu abuzez. Am făcut-o destul de-a lungul vremii cu acest organism greu încercat și încerc un fel de milă părintească pentru el. Că m-a suportat într-atâta!… 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s