Publicat în Cartea!, Spatiul mental

Deprindere de a vizualiza și de a fi cocreator

„Când e vorba de meditație și de Screenshot_2018-09-18-22-57-29rugăciunea individuală, este important să luăm în considerare conceptul de libertate. Liberul arbitru și libera acțiune sunt convingeri că oamenii au puterea de a alege în cunoștință de cauză. Conotațiile spirituale ale liberului arbitru îi dau individului autoritatea să se conecteze la ceea ce el percepe ca fiind Dumnezeu sau Creatorul. În ThetaHealing, folosim Liberul Arbitru pentru a conecta aspectele interioare și exterioare ale Divinității din lăuntrul nostru la cele din exteriorul nostru. Ni s- au dat instrumente precum cinstea și respectul față de ceilalți, însă Creatorul ne iubește îndeajuns pentru a ne permite să aveam propriile noastre ocazii de a ne bucura de viață, fără să intervină ori să ne judece. În timp ce trăim această viață, ni se dau ocazii să ne creăm propriile noastre poteci pentru a ne găsi calea. Existența noastră poate fi percepută ca un frumos proces de învățare și explorare fizică, mentală și spirituală. 

[…] Nimic nu se întâmplă în natură fără a fi „văzut” sau „observat de un martor”. Mințile noastre nu acceptă ceva ca fiind real până nu devine o imagine vie, o viziune. Când devine o „viziune”, atunci o acceptăm că fiind reală, atât pentru noi, cât și pentru Creator. De aceea este atât de important să ne dezvoltăm deprinderile de vizualizare. 

Toată lumea vizualizează. Totuși, unii oameni consideră că asta înseamnă să vezi imaginea în spatele pleoapelor. Nu este așa. Locul în care vedem viziunea este același cu locul în care ne vedem amintirile. (…) Oamenii amestecă adesea ceea ce „simt” cu ceea ce văd. Dacă simțim culoarea că fiind verde, atunci înseamnă că o vizualizăm.

Vizualizare este o acțiune pe care o desfășurăm în fiecare clipă și în fiecare zi. Nouăzeci la sută din informațiile pe care le primește creierul sunt de natură vizuală și cel puțin jumătate din amintirile stocate sunt tot vizuale. Noi ne planificăm și ne conducem viața în funcție de ceea ce vedem cu ochii minții. Vizualizăm încontinuu, fie că ne dăm seama sau nu. (…) Când ne pregătim să plecăm într-o anumită destinație, indiferent dacă este cunoscută sau necunoscută, mintea va vizualiza locul și drumul până acolo. Înainte să plecăm undeva unde nu am mai fost, ne planificăm drumul în avans. Cum? Ne folosim imaginația. Ne folosim capacitatea de a vizualiza. Vizualizăm drumul, străzile pe care le străbatem, ba chiar și semafoarele. Dacă cineva ne- ar întreba cum ajungem la destinație, am putea descrie drumul, în timp ce l- am vizualiza cu ajutorul imaginației. Imaginația declanșează creația. 

Când ne hotărâm să tundem gazonul, să pregătim cina, să ne cumpărăm o haină nouă, să facem curățenie în casă, să spunem o glumă, să povestim un film, imaginația și vizualizarea sunt activate. Ochii minții sunt într-o mișcare continuă. 

Să luăm ca exemplu visele cu ochii deschiși. Ne imaginăm diferite scenarii și acțiuni în filmul minții noastre. În momentul în care visăm cu ochii deschiși, acest vis devine real pentru noi. Dacă repetăm același vis o perioadă de timp, atunci el va deveni o obișnuință. Se poate chiar să începem să-l credem și să-l acceptăm ca pe o realitate, mai ales când sunt implicate și unele sentimente foarte puternice. 

Așteptarea ca viziunea să devină realitate este mai mult decât un act de vizualizare. Este un act de creație. Dacă hotărâm ceva ce dorim să se întâmple cu adevărat și vizualizăm cu concentrare, cu dorință și cu credință, vom mobiliza multe forțe în această acțiune. Crearea realității prin viziune este un proces natural, pe care noi toți îl folosim inconștient. Gândurile care ne trec prin minte ne creează viața. Doar percepția noastră asupra imaginației și realității este cea care provoacă unor oameni anumite confuzii.

Imaginea pe care o vedem cu ochii minții, atunci când vizualizăm un apus de soare, o noapte înstelată să-i amintirea unor evenimente din trecut, este același instrument mental folosit și în ThetaHealing. Închidem ochii și „vedem” un peisaj din natură. Vizualizarea are loc exact în același loc unde vom vedea și interiorul corpului. În timp ce trimitem conștiința cu comanda, trebuie să mobilizăm și capacitățile de vizualizare. Pe măsură ce devenim tot mai iscusiți în folosirea acestei capacități, o vom folosi și ca să privim în interiorul corpului, pentru a simți dificultățile întâmpinate în orice domeniu al vieții. Aceasta ne va transforma într- un minunat instrument al Creatorului.

Dezvoltarea vizualizării este ușoară, atunci când ne- am familiarizat cu această deprindere. Pe măsură ce vom practica aceste tehnici, se vor dezvolta toate capacitățile intuitive. 

[…] Creierul este că un mușchi. Cu cât îl dezvoltăm mai mult, cu atât devine mai bun în anumite aspecte. 

[…] Atunci când vizualizăm în Starea Theta, ne folosim de imaginație. Majoritatea oamenilor nu cunosc definiția din dicționar a imaginației.

1. Capacitatea de a vizualiza; capacitatea de a forma în minte imagini și idei, în special a unor lucruri nevăzute sau neexperimentate vreodată direct, anterior. 

2. Partea creatoare a minții; acea parte a minții în care se formează ideile, gândurile și imaginile.

3. Ingeniozitatea; capacitatea de a găsi soluții pentru a face față dificultăților și problemelor. 

4. Act creator; Actul de a crea o aparență de realitate, mai ales în literatură. 

Știu că,  la prima vizualizare, vi se va părea că totul s-a întâmplat în imaginația dumneavoastră, dar adevărul este că imaginația folosește subconștientul și undele Theta. Mintea subconștientă guvernează memoria, senzațiile și sentimentele, iar mintea conștientă ia deciziile.”

ThetaHealing – Vianna Stibal

Fotografie personală, editată în Paper Artist

7 gânduri despre „Deprindere de a vizualiza și de a fi cocreator

 1. Toate stiintele si descoperirile psihologiei moderne, au la baza ideologia misticismului si ocultismului Oriental mitologic, asiro-babilonean, kabbalistic, astrologic, numerologic, folosit de influencerii lumii, sponsorizati financiar de fortele raului universal, înca de la aparitia lui homo sapiens sapiens pe Terra ! 🙂
  O duminica binecuvântata, draga Amalia !

  Apreciază

  1. 🙂 Eu nu văd în lumea asta o permanentă teorie a conspirației. Sunt foarte sigură că oamenii mai gândesc și singuri, fără să îi plătească cineva. Ceea ce este chiar indicat, din moment ce sunt atât de multe păreri neavizate. Și știi ce e culmea? Se întâmplă să cred și să citesc DOAR despre lucruri bune si frumoase, oameni corecți, cinstiți, buni care împărtășesc din experiențele lor celor care vor să asculte, fără să oblige pe nimeni și fără să denigreze pe cineva.
   O săptămână frumoasă, Iosif!

   Apreciază

   1. Mă refeream la modul general, nu o lua personal. Cei mai mulți dintre cei care adera la un anumit cult critica credințele altora, spre deosebire de conviețuirea în armonie pe care o prefer.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s