Publicat în Cartea!

Vremea tornadei

O poveste reală despre viață, care-ți trezește 20190518_210031simpatii și antipatii față de personajele care o trăiesc. Cu excepția copiilor și poate a unor apariții fugare, despre care nu știm decât atât cât ne lasă autorul să știm, niciunul dintre personaje nu are un comportament demn de urmat, dar culmea este că, dacă ești cinstit cu tine, îți poți identifica trăirile cu ale acestora, și îl poți recunoaște acolo și pe aproapele tău. Poate face parte din familie sau este doar una dintre cunoștințele tale. Toți cunoaștem un Toni, un Horațiu, o Dorina, Larisa, Vica sau o Mirabela, personaje care văd viața ca pe o luptă și care de multe ori adoptă tactici greșite în speranța unor victorii. Fiecare dintre ele poate avea sute de pagini de roman, doar al lor.

Ce oferă Mihai Cotea în plus? Pune în scenă comportamentele și stările sufletești ale tuturor actorilor, examinate cu atenție, indiferent de mărimea rolului său, și concluzionează just vis-a-vis de unele aspecte ale vieții, tornadele vieții în cazul de față, dar ne stimulează și pe noi, cititorii, să medităm asupra alegerilor pe care le facem în viață.

Recomand, sincer, romanul de debut al lui Mihai și garantez că atunci când veți închide cartea, veți rămâne, măcar preț de câteva secunde, cu gândul la ea. Aceasta este dovada unei cărți bune.

13 gânduri despre „Vremea tornadei

 1. Ce fain ai scris! Mulțumesc mult! Nu există un compliment mai mare pentru un om care scrie decât faptul că cititorilor săi le-au rămas în gând, o vreme, rândurile sale, așa cum ai scris. Până la urmă, scriem (și) ca să atingem suflete, pe alții ca noi. Dacă există rezonanță, atunci scrisul și-a trăit frumos viața. Mulțumesc din suflet pentru rânduri!

  Apreciat de 6 persoane

  1. Cu drag și cu multă sinceritate, Mihai!
   O carte bună este un compliment pentru cititor. Dacă autorul nu își respectă cititorii, se vede ușor în rândurile cărților pe care le scrie. Ori eu, în rândurile acestei cărți, am văzut mult respect din partea ta.
   Îți doresc succes, pentru că meriți din plin să te bucuri de el!

   Apreciat de 5 persoane

   1. Mulțumesc infinit! Să fie! Ai dreptate în tot ce scrii, Amalia. Respect litera scrisă şi pe cei care o primesc frumos. Cartea asta mă conține destul de mult. Mi s-a părut cel mai firesc drum de început.
    Mult bine şi ție, îți doresc!

    Apreciat de 2 persoane

 2. Felicitari d-le Mihai, pentru curajul de care ai dat si dai dovada. Din punctul meu de vedere toti autorii care îsi publica lucrarile, sunt curajosi, deoareceprin simbolurile, metaforele, cuvintele exprimate în proza sau vers scot în evidenta personalitatea si valorile interioare sufletesti ale autorului iar cititorul va gasi – mai mult sau mai putin – aspecte si puncte caracteristice propriei personalitati realizând o punte de legatura la nivel spiritual, între autor si cititor, o forma de socializare subliminala benefica ambelor fiinte spirituale ! 🙂
  Un gest simplu, empatic, frumos, încurajator, pentru arta si cultura, facut cu iubire sincera si pasiune, va fi întotdeauna un pas spre evolutia speciei umane, al generatiilor urmatoare.
  O saptamâna sublima, învesmântata în Lumina, draga Amalia !

  Apreciat de 2 persoane

  1. Asa e, Iosif! Cine are ceva de spus, să spună, și dacă o face cu iubire și pasiune nu poate fi decât de bine.
   Multumesc pentru gânduri! O săptămână frumoasă!

   Apreciază

  2. Domnule Iosif, cuvintele dvs. mă bucură mult. Dacă e vorba de curaj, în cazul meu, exact aici e, în scris. Mi-am găsit locul unde îmi dau frâu liber gândurilor și-mi fac curaj să pornesc acea legătură de care spuneați anterior, puntea dintre autor și cititor, prin mine însumi. Am investit mult, la nivel spiritual, în acest roman. Iubesc faptul că acest lucru s-a transmis frumos și just. Mulțumesc din nou Amaliei și, totodată, dvs., pentru cuvintele calde și sincere! 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 3. Buna! Ma bucur ca ti-am descoperit blogul pentru ca ma atrag oamenii care fac recenzii cartilor. Uite, chiar imi lipseste un autor roman, asa ca, imediat ce am mai mult timp, voi cauta cartea de care vorbesti tu 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. Bună, Florina! Și eu sunt bucuroasă să te întâlnesc. Îmi plac oamenii frumoși de la care pot deprinde obiceiuri bune, app de articolul tău. 🙂
   Mulțumesc pentru gânduri!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s