Publicat în Cartea!, Sinapse

ThetaHealing

„ThetaHealing este un proces de meditație care creează33832560 vindecarea fizică, psihică şi spirituală, cu rugăciune focalizată prin Creator.  (…) Există totuşi o singură cerință absolută pentru această tehnică: trebuie să credeți în Atoatecreatorul, în Creator, în Dumnezeu.” – Vianna Stibal (fondatoarea acestei tehnici)

Am să mă abat de la subiect printr-o paranteză mare, fiindcă simt nevoia să amintesc de ce am devenit interesată de aceasta meditație. Întâi, din dorința de a-mi calma spiritul furtunos de care mă fac uneori vinovată şi de a scăpa de incertitudinea care mă apasă/apăsa câteodată în privința viitorului. În al doilea rând, am descoperit că posed/posedam o anumită capacitate intuitivă, dar de care nu ştiu să profit. S-a întâmplat să cred, fie că aşez anumite gânduri în mintea unor persoane apropiate mie, fie că anticipez intențiile şi gândurile lor. Ştiam când cineva urma să mă sune la telefon şi stiam cine sună. Am simțit că urmează să se petreacă anumite lucruri chiar înainte de a a avea loc. Evenimente minore, dar de o satisfacție majoră pentru cineva care doreşte să perceapă lumea dincolo de lupta pentru supraviețuire.

O întâmplare amuzantă a avut loc acum mai bine de doi ani. Circul cu mijloacele de transport în comun şi s-a întâmplat să-mi uit acasă legitimația de călătorie. Am urcat într-un mijloc de transport, cu gândul că nu o să vină controlorul tocmai acum,  şi am mers liniștită câteva stații. Înainte să ajung la a treia stație mi-am zis: „acum o sa vină controlorul”. Şi controlorul a urcat. Nu-l mai văzusem pe acest angajat al ratt-ului de vreo doi ani, şi tocmai atunci… Gândul meu l-a adus sau am anticipat?  Cineva mi-a zis atunci că pot să-mi dezvolt intuiția prin meditația  amintită mai sus. Am cumparat cartea Viannei, dar nu m-am atins de ea până la sfârsitul anului trecut. Nu mă simțeam pregătită. Anul trecut am început meditația şi am avut experiența de care am pomenit aici, apoi am abandonat. Cred că anul acesta este anul în care voi dedica mai mult timp spiritualității. Sper!  Am închis paranteza.

Această vindecarea se face cu ajutorul undelor Theta care este o stare de relaxare foarte profundă, stare care se foloseşte şi în hipnoză. „Înțelepții meditează ore întregi pentru a atinge această stare, în care sunt capabili să acceseze absolutul, calmul perfect. Undele cerebrale Theta pot fi gândite ca „subconștient”; ele guvernează acea parte a minții noastre cuprinsă între conştient şi subconștient. Ele păstrează amintiri şi senzații. De asemenea, ne guvernează atitudinile, convingerile şi comportamentele. Undele cerebrale Theta sunt întotdeauna creatoare, inspiratoare şi sunt caracterizate prin senzații spirituale deosebite. […]

Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă undele Theta, Vianna ne face o prezentare a celor cinci frecvențe diferite ale undelor cerebrale: Beta, Alpha, Theta, Delta şi Gama.

Beta este atunci când suntem activi si alerți. Alpha este starea visurilor şi a fanteziei, şi denotă o constiență relaxată, detaşată. Theta este prima etapă a stării se vis. Această stare ne permite să acționăm sub nivelul minții conștiente. Vianna zice că este starea pe care o atingem atunci când stăm pe vârful unui munte complet absorbiți de mediul înconjurător şi trăim, în acel moment, „cunoasterea” absolută că Dumnezeu „există”. Când accesăm starea Theta şi facem apel la Creator, ne conectăm la Atoatecreatorul pentru a ne vindeca sau pentru a vindeca pe cineva. Starea mentală Delta apare atunci când suntem într-o stare de somn profund. Aceste unde sunt folosite atunci când sună telefonul şi „ştim” intuitiv cine sună. Undele cerebrale Gamma sunt specifice stării în care învățăm şi preluăm informațiile şi este starea cea mai favorabilă vindecărilor imediate. Aceste unde par să fie implicate în activitatea mentală superioară, inclusiv în percepție şi conștiință.

Am observat că am fost sub influența undelor Alfa şi Theta în special într-o perioadă în care mă apăsa stresul într-atât  încât începusem să sufăr de anxietate şi de ușoară depresie. Mă pierdusem într-o lume fantastică formată din visuri, în funcție de dizabilitățile existente în viața mea,  şi din vise de-a dreptul excepționale. Era singura lume în care mai puteam trăi. M-am vindecat datorită lumii pe care mi-o creasem,  în lipsa uneia reală şi frumoasă. Probabil atunci am trecut în starea Gamma, starea vindecarilor imediate. Starea Delta am simțit-o mult mai târziu, când deja eram „vindecată”.

Datorită cărții Viannei Stibal am înțeles ce s-a întâmplat cu mine într-o anumită perioadă zbuciumată a vieții mele şi de ce acum sunt mai săracă în ce priveşte fantezia şi visele, dar mult mai liniştită.

Mai am de citit 330 de pagini din carte şi sper să am tăria de a nu mă abate de la ce mi-am propus: meditația ThetaHealing.

 

5 gânduri despre „ThetaHealing

 1. Noi ti-am recomanda, cu toata dragostea sincera, absoluta, Divina, sa renunti la stiintele oculte si sa ramâi în Cuvântul revelat, al Dumnezeului celui Viu, Sfânt, Absolut si Adevarat, pe care-L vei gasi în paginile Bibliei, în orice traducere, editie, sau limba preferata ! 🙂
  O zi binecuvântata, draga Amélie !

  Apreciază

  1. Mie mi-ar plăcea să nu-mi mai fie recomandată credința într-un Dumnezeu sau altul, fiindcă sunt deja la stadiul în care pot să mă folosesc de raționamentul propriu pentru a face singură diferența dintre mit si realitate, adevăr și exagerare, om și Dumnezeu, regele iudeilor si Mesia, rațional și supranatural s.a.m.d.
   Când mi se recomandă insistent credința în Biblie și Dumnezeul descris acolo, apoi în Isus ca fiul lui Dumnezeu trec printr-o stare de angoasă din care cu greu mai ies.
   Cu tot respectul!

   Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s