Publicat în Recreere, Util

Fragment: Lucruri pe care să le faceți pentru copilul dumneavoastră – Terapia relaţiilor

Lucruri pe care să le faceți pentru copilul dumneavoastră

 • Mâncați împreună, inclusiv micul dejun. Închideți televizorul și vorbiți.
 • Pregătiți-i pachetul pentru școală. Puneți-i ceva bun și sănătos și un bilețel drăguț.
 • Lăudați comportamentele pozitive la modul concret. În loc să spuneți ”Ești un artist grozav.”, descrieți cum vă face desenul lui să vă simțiți: ”Desenul acesta mă face să vreau să mă duc într-o pădure.”

Lucruri pe care să le faceți împreună

 • Aranjați masa. Pregătiți din când în când câte o ”cină simandicoasă, cu lumânări, preparate speciale și șervețele de pânză.
 • Mergeți la un muzeu de artă. Inventați povești despre picturi.
 • Mergeți la o ”oră de povești” la o librărie.
 • Faceți împreună muncă de voluntariat pentru comunitate.

Veți descoperi nu mai puțin de 55 de propuneri pentru petrecerea timpului alături de copii.

Sursă: Fragment: Lucruri pe care să le faceți pentru copilul dumneavoastră – Terapia relaţiilor. Un ghid în cinci paşi pentru consolidarea căsniciei, a familiei şi a prieteniilor dumneavoastră / John Gottman, Joan DeClaire

5 gânduri despre „Fragment: Lucruri pe care să le faceți pentru copilul dumneavoastră – Terapia relaţiilor

 1. Niciodata pe parcursul vietii nu am agreat si acceptat legile (sabloane) impuse de omul imperfect, supus acelorasi slabiciuni ca oricare semen al sau, nici regulamentele copilariei care-mi afectau liberul-arbitru, revoltându-ma si împotrivindu-ma întotdeauna lor, ascultând doar de propria-mi constiin ta, asumându-mi si suportând consecintele nesupunerii fara sa regret, sau sa-mi plâng de mila, mai cu seama dupa maturizarea si evolutia perceptiei rational-sentimentale !
  Un Weekend sublim, draga Amalia !

  Apreciat de 1 persoană

  1. ☺ Ferice de tine! Dar în articolul distribuit nu vad nimic impus sau sablonat. Vad doar idei. Foarte multe din propuneri deja le-am pus in practica, însă am si invatat ceva nou. Biletele cu mesaje drăguțe in pachetelele de mâncare. Pentru fiica-mea au fost o surpriza extrem de plăcută. Este extrem de afectuoasă şi au incantat-o.
   Cred ca eu mai am nevoie si de inspiratie, oricât de mult imi urmez instinctul.

   Apreciază

 2. Între perceptia unui barbat si al unei femei, este o prapastie aproape insurmontabila, un abis de netrecut si neânvins, echivalent cu moartea si Locuinta mortilor, iar pentru ca cele doua aspecte ale perceptiei sa se întrepatrunda, sa devina „UNA” este necesara interventia *IUBIRII* neconditionate, în absenta careia, totul este învaluit într-o obscuritate nedefinita, o aparenta a existentei relative, artificiale traita si experimentata într-un permanent dezechilibru, o miscare perpetua, o balanta între N-S /E-V, în care acul busolei oscileaza perpetuu.
  Am avut partenere doua femei, doua extreme ale perceptiei. Prima mi-a oferit o fata, a doua un baiat, însa fiecare dintre ele au o viziune diametral opusa despre lume si viata, însa îmi place sa cred, ca toate femeile sunt Femei iar barbatii sunt Barbati si ca reprezinta doua lumi (universuri) paradoxale incomprehensibile si incompatibile, doua dimensiuni paralele atemporale, legate între ele doar de puterea si frumusetea sentimentelor nobletei, puritatii sfinteniei CUVÂNTULUI *IUBIRII* sacrificatoare, fara prejudecati, întrupat în Fiul omului, Hristosul lui Dumnezeu.
  Un Week end sublim alaturi de cei dragi, draga Amalia.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s