Publicat în Sinapse

Prea, prea …

Variate schimbări de dispoziție poate să mai aibă omul șiad câtă risipă de energie poate să comită, doar fiindcă e toamnă si plouă sau e vară și e prea cald, sau prea frig sau prea umed sau prea întuneric sau prea singur sau prea ocupat sau prea liber sau prea deștept sau prea prost și, ca de obicei ma dau exemplu pe mine, la bine și la rău, și mărturisesc că uneori sunt supărată pe lumea întreagă,  apoi doar pe țațele de femei sau  doar pe bărbații iraționali, pe soți,  pe mame, pe iubire, pe gelozie,  pe șoferi,  pe bicicliști,  pe controlori,  pe politicieni,  pe primar,  pe ratt, pe retim, pe școală,  pe profesori,  pe medici, dar cea mai cruntă supărare este nemultumirea de sine și asta persistă cel mai mult și consumă cei mai mulți neuroni și blochează gândirea rațională și-mi întrerupe drumul către spiritualitate și-mi trezește creierul primitiv care mă transformă într-o persoană nesuferită, posacă, certăreață, neprietenoasă, distantă, care luptă neîncetat de parcă ar vrea să evite un cataclism, dar culmea este că, în momentul de față, mă întristează și nevoia exagerată de a fi un om rațional, pentru că am constatat o analogie care mă incomodează, adică persoană rațională = lipsită de umor = fără imaginație (adica io, nu tu), și, deși sunt conștientă că prost înseamnă să fii lipsit de inteligență, eu consider că omul lipsit de umor este prost și starea asta mă provoacă să fug,  să mă ascund, iar dacă afurisitul de raționament mă presează să îmi trag afară gândurile din cap o fac folosind creionul, radiera și hârtia din jurnalul nesecret, iar când mi se face dor de umorul pe care îl posedam cândva bag stickul și citesc din jurnalul secret de altădată, dar, să fim serioși, nu mă îngrijorez prea tare, fiindcă știu că este doar o toană de moment,  fiindcă așa cum spuneam mai devreme,  deși este o toamnă superbă este prea cald, totuși este prea rece pentru cipici și papuci comozi din textil și sunt nevoită să mă încalț iar în pantofi din piele care îmi fac viața cruntă și apoi, dacă este toamna, începe școala și iar trebuie să pregătesc sandwichuri și să fac(em) teme la mate și la română, dar să vezi la iarna ce greu o fi, însă asta este altă poveste punct

 

 

9 gânduri despre „Prea, prea …

  1. Îmi place enorm modul hotarât în care ai pus „Punct” ! 🙂 Viata întreaga graviteaza în jurul Punctului de la final. Tot Universul este concentrat într-un singur Punct central, cauza din care, prin care si pentru care au loc toare fenomenele, efectele universale, percepute sau nu de catre ratiunea si/sau simturile inimii omului.
    Un sfârsit de saptamâna „punctat” cu liniste, HAR, bucurii si pace absoluta, draga Amélie !

    Apreciat de 2 persoane

  2. Dintotdeauna l-am apreciat si îndragit pe acest creator romantic de opere literare geniale, Victor Hugo !
    „Les concepts philosophiques de Dieu n’étaient donc ni ponsables ni communicables: ils ne pouvaient par conséquent nuir à personne et cela était bon, car de tels principes eussent sapé le moral de l’humanité pour longtemps.” -Amélie Nothomb – (Métaphysique des tubes)

    Apreciat de 1 persoană

      1. Cred ca milioane de femei sunt invidioase pe acest Om autentic ! 🙂 De zeci de ani caut un Om, si, paradoxal, multumita tie, am gasit un Om femeie, care a trecut prin pustiul vietii si al mortii, a traversat ‘iadul’ acestei vieti relative, îndragostinta de cunoasterea Adevarata,Absoluta Atemporala.pe care eu am mai mentionat-o si (AAA).
        Mi-a ramas întiparit a în minte o fraza care m-a framântat si pe mine înca înainte de a ma fi nascut, în aceasta dimensiune relativa, efemera, limitata spatio-temporal.
        „- Moi quand j’etais petite je voulais devenir Dieu, Le Dieu de crétiens avec un grand D. Vers l’âge de cinq ans, j’ai compris que mon ambition était irréalisable.” (Stupeur et tremblement p.80)
        O seara sublima plina de Lumina cu L mare, draga Amélie ! 🙂

        Apreciat de 2 persoane

      2. Ma bucur ca iti place atat de mult Amelie si ca am avut o influenta pozitiva asupra ta, chiar si pentru scurt timp.
        Si mie mi-a fost recomandata, in urma cu multi ani, de un prieten virtual si am fost la fel de incantata. Trebuie sa imi fac timp sa recitesc acele trei carti care mie mi-au ramas la suflet.

        Apreciat de 1 persoană

    1. 😉 Eu nu as schimba ordinea cuvintelor, fiindca e posibil sa mi-o iau de la cineva. As ramane pe ideea ca omul lipsit de umor e prost, pentru ca nu stie ce pierde.
      O saptamana frumoasa, Potecuta!

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu