Publicat în Personal, Sinapse

Ghid pentru cum să fiu bine cu mine

Intr-un filmuleț motivațional, un guru ne învață cum să fim bine cu noi. Pentrube yourself cineva deja trecut prin valurile vieții  nu spunea nimic necunoscut, iar timpul rămâne, în continuare, cel mai mare dușman al omului,  așa că am trecut repede peste el, fără să-l aprofundez. Dintr-o dată mi s-a făcut dor să am grija de mine și am reluat filmul. Mi-am notat și ideile principale,  apoi le-am dezvoltat.

Să țin minte și să citesc de mai multe ori:

1. Criticile și dialogul negativ interior.

Toate criticile și convingerile altora,  din mintea mea,  nu sunt ale mele. Trebuie să mă eliberez de ele.  Îmi dau seama că nu sunt ale mele.

2. Oamenii negativi din jurul meu.

Mă eliberez de acești oameni. Trebuie să mă placă și să mă susțină așa cum sunt.

3. Nu fac pe plac altora.

Se întâmplă asta când nu am încredere în mine, nu am curaj. Trebuie să conștientizez că eu sunt responsabilă pentru viața mea și să preiau controlul asupra ei.  Să fac ceea ce cred că e bine pentru mine, chiar dacă greșesc. Învăț din greșelile mele și devin mai puternică.

4. Nu rămân în zona de confort.

Ea este zona preferată a oamenilor mediocri, acei oameni care refuză să devină o variantă mai bună a lor. Ei cred ca sunt victime ale vieții și că nu pot face nimic.  Viața este în continuă mișcare și la fel trebuie să fiu și eu. Caut provocări,  evoluez constant și sunt mereu din ce în ce mai îndrăgostită de mine și de viață mea.

Toate în viața asta? Asta-i intrebarea!

Foto: Pinterest

4 gânduri despre „Ghid pentru cum să fiu bine cu mine

  1. „Si abia dupa ce încep munca de dezvoltare personala pentru ca vor sa obtina aceste lucruri din exterior, îsi dau seama ca, de fapt, tot ceea ce conteaza se afla în interior. Adevarul e ca tot ce ai în exterior, este o reflectare fidela, o oglinda a ceea ce ai în interior.Daca în interior e confuzie, agitatie si drama,în exterior e la fel. Daca în interior e saracie, în exterior e la fel. Daca interiorul este, guvernat de toane si indisciplina, exteriorul tau tine de noroc si ghinion. În aceste lectii despre bani, scopul meu este sa-ti descoperi si valorifici comoara interioara care apoi se va reflecta si în exterior. Vei avea bani mai mult decât ai nevoie si culmea, atunci când îi vei avea nu îi vei mai considera importanti pentru ca ai înteles ca totul în viata porneste din interior.” – Pera Novacovici –

    Un sfârsit si un început de saptamâna binecuvântat de Dumnezeu, draga Amélie !

    Apreciat de 2 persoane

    1. Îmi sunt sub observație de ceva vreme și îmi dau seama că așa este. Cum e în interiorul meu, la fel e în casa mea, familie, job, prieteni etc. Îmi place să apostrofez și să mă apostrofez cu o vorbă: „ce oferi, aia primești.”
      O săptămână minunată, Joseph!

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu