Publicat în Sinapse

Poezioala desple sex și instinctul sexual

hi

de Valeriu Cercel

Făcui fălă să vleau o constatale

La glădiniță ieli, când am picat,

(Cu toate că-s de-un an în glupa male)

Să mol dacă glumesc,  pe omoplat;

 

Ne-a esplicat doamna educatoale

Amănunțit,  chial ne-a desenat,

Cum am ajuns să ezigstăm sub soale,

Cum fiecale a fost pocleat,

 

Elam ochi și ulechi de culios

Să aflu cum pe lume am venit,

Și chipeș și isteț,  da’ și flumos,

Da’ nu te mint,  mai mult m-a plictisit:

 

Ca-l fi o balză, cale-n noptitică

Ne-adute-n pliscu’ ei,  împachetați,

Când scapă și mămica de bultică

Făcută de la ouă și câlnați,

 

Cum zboală balza asta-ntet, agale,

Vleo nouă luni,  să iasă luclu bun

Și cum agiungem în pătuț și-n țoale

Pe coșul casei,  ca și Moș Claciun…

 

Să vezi măi flate, te educatoale (!)

Fălă mișto,  chial m-a lăsat pelplex,

La vâlsta ei, (te piept și te pitioale!)

Să nu știe nimica despre sex!?

***

În vestiarul fetelor,  la bazinul de înot,  intră tați ca să își ajute fetițele la dezbrăcat și îmbrăcat,  mai ales când ies din bazin. Se întâmplă ca acești tați să aibă cu ei și băieței pe care îi schimbă… tot acolo. Se mai întâmplă ca,  bunici crescute în prima parte a secolului XX – când copiii umblau pe plajă sau chiar în fața porții fără niciun petic de haină pe ei – să își dezbrace fetele la pielea goală,  fără nicio urmă de reținere.

Un băiețel,  primul îmbrăcat,  ca să nu se plictisească,  se plimbă printre fete. În colțul opus lui,  o gămălie de fată, de vreo 4 – 5 anișori, îl privește senzual (înnăscut), clipește des din gene, zâmbește cu colțul gurii, își sucește piciorul pe vârful degetelor și mototoleste colțul rochiței. Băiețelul îi face un gest cu mâna,  iar gămălia de fată ridică rochița și… nu are nimic pe dedesubt. Păstrează rochița ridicată,  fiindcă,  ce să vezi? băiețelul se așează „pup” și își înclină capul ca să contemple. În tot acest timp, ambii părinți erau cu spatele,  fiecare cu treaba lui și sigur nu aveau nici cea mai mica idee că pruncii lor aveau oră de anatomie.

Eu am fost atât de surprinsă încât nu am știut cum să reacționez. Mă luptam între hotărârea de a mă interpune între ei și să opresc spectacolul sau de a atenționa părinții. Dacă îi atenționam, îmi era teamă să nu atrag privirile celorlalți și să provoc disconfort copiilor. Ca să mă intercalez, mi se părea infantil. Între timp, s-a întors spre noi mama fetei și,  foarte liniștită și sigură,  și-a luat pruncul de mână… până la următoarea întâlnire.

Bertrand Russell zicea că instinctul cel mai dezvoltat la om este sexul și îl au până și copiii mici. Nu îmi aduc aminte dacă totuși era instinctul de a mânca înainte.

7 gânduri despre „Poezioala desple sex și instinctul sexual

  1. Și eu mă întreb… Era și foarte aglomerat, deci imposibil sa nu atrag atenția. Ciudat este ca niciun adult nu a mai observat, ci doar vreo două domnișoare.
   Daca se mai întâmplă, sigur atenționez părinții. 🙂 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 1. Mda, acum ar putea fi vorba și de simpla curiozitate a copiilor. Cine știe?

  Eu l-am învățat pe al meu că nu e bine să apari dezbrăcat în public. Are șase ani. Pe la 4-5 ani, însă, a stat și el în pielea goală la mare. I-am explicat că doar copiii mici au voie, în timp ce copiii mai mari nu.

  În ceea ce privește ”reproducția”, e interesant că în copilărie am văzut cum se acuplează câinii, pisicile, porcii ori caii, dar nu mi-a venit să cred nici în ruptul capului că și oamenii procedează cam la fel.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Despre curiozitate cred și eu că era vorba, dar s-a întâmplat să fie într-un loc public și să fim luați prin surprindere de naturalețea lor.
   În copilărie, părinții ne scoteau la plajă doar cu slip. Le spuneam că îmi este rușine, iar ei spuneau că așa stau copiii mici, ca să îi vadă soarele și să îi facă frumoși. Eu stăteam adunată și nu mă mișcam de pe pătură. Dar curiozitatea sexuală o aveam și eu, ca toți copiii.
   Cât despre reproducere, de acord cu dvs. La necuvântătoare părea cât se poate de normal.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s