Publicat în Cartea!

Conjunctiile astrale|mari schimbari ale omenirii

[…]Pietro credea în învataturile arabilor, conform carora Dumnezeu cînd a creat lumea a pus în miscare toate planetele care-o cîrmuiesc de la punctul zero al zodiacului, adica de la primul grad din Zodia Berbecului, ori echinoctiul de primavara. Astfel a început lumea, cu o Mare Conjunctie, si avem o Mare Conjunctie la fiecare noua sute saizeci de ani, si fiecare însemna o reînnoire totala si un nou început, o noua primavara pentru omenire. Asijderea, gresit cred ei ca la fiecare doua sute patruzeci de ani are loc o Conjunctie Medie în una din cele patru triplicitati: a Focului, a Aerului, a Apei si a conjunctii astralePamîntului. Si în ele au loc multe conjunctii marunte, care însa de regula ramîn în zona aceleasi triplicitati, astfel ca devin însemnate numai cînd se schimba triplicitatea, la fiecare doua sute patruzeci de ani. În asemenea conditii – se spune – se nasc noi religii, iar sub semnul Conjunctiei Medii apar profetii si marii reformatori; unii sînt buni, altii sînt rai, conform semnului care patroneza conjunctia. Însa o data cu toate aceste evenimente se petrec si marile transformari si schimbari. Acum, baga de seama: prietenul nostru, poetul-astronom, era convins – ca si autorii arabi – ca prima Conjunctie Majora de la Facerea lumii a fost Potopul; a doua a fost marcata de legi bune, si cînd Marte s-a alaturat celor doua planete superioare au fost inventate rigorile razboiului; iar cînd Soarele li s-a alaturat, s-a nascut religia egipteana, proslavirea Soarelui si a celorlalte corpuri astrale. Apoi sase sute de ani mai tîrziu, s-a petrecut o Conjunctie Medie în Zodia Fecioarei, care e dominata de Mercur, si atunci au fost inventate stiintele, au înflorit filozofiile, iar Socrate, Platon si Aristotel s-au nascut pe rînd. Si unii afirma ca Mîntuitorul nostru Iisus Cristos s-a nascut în timpul unei Conjunctii Mari; si sase sute de ani mai tîrziu a fost o Conjunctie Medie în semnul dominat de Venus, atunci plasmuindu-se religia lui Mahomed, îngaduitoare cu toate voluptatile venusiene. Si va veni ziua – nu se stie cînd, dar unii cred ca s-a si întîmplat nu de mult – cînd va aparea Anticristul, iar atunci fie se va petrece sfîrsitul lumii, iar Cristos va judeca toate sufletele în trupul învierii, fie va avea loc o reîntinerire vernala a lumii.*

Jocul de smarald – Culianu

In 2007 am crezut ce am citit, acum nu mai inteleg nimic. Trebuie sa reiau cartile lui Culianu, candva scriitorul meu preferat.

Foto: Pinterest adam scott miller art

3 gânduri despre „Conjunctiile astrale|mari schimbari ale omenirii

    1. Lumea este prea plina de profeți, încât am ales sa nu mai cred pe nimeni și să „iau” de la ei doar ce cred eu ca este bine, fără a urma legile lor impuse.

      Apreciază

Lasă un comentariu