Publicat în Cartea!, Recreere

Stai să-mi verific agenda!

Cred că este o mare pierdere pentru cei care nu au adoptat încă metoda de a-și planifica activitățile și de a nota în agenda calendar ocupatiile care trebuie tinute sub supraveghere, alături de familie și prieteni, evenimentele de la care nu se poate lipsi sub nicio formă.  Am văzut des, în filmele americane (sic), cum oamenii își verifică agendele ori de cate ori apare o întâlnire nouă și eram convinsa că metoda asta de organizare se potrivește doar afaceriștilor și politicienilor, care au timpul foarte încărcat nu și oamenilor „de rând”.

Totuși, am întâlnit în cartea „Simplifică” a lui Bill Hybels, ca metoda de a ne ușura viața, organizarea unui calendar zilnic și săptămânal și mi se pare extrem de util. Cred doar,  ca trebuie să învățăm să fim mai disciplinați.

calendar 3

 

Sursa foto: Pinterest

Sunt mulți oameni care își iau calendarul si incep să noteze în el toate întâlnirile lor – unde trebuie să fie și când, pentru a evita să-și piardă slujba sau să-si uite copiii la antrenamentul de fotbal, exemplu dat chiar de Bill Hybels. După ce trec în el toate aceste lucruri, pe care dacă uită sau neglijează să le îndeplinească dau de probleme, îngrămădesc în el încă o activitate urgentă. Cu puțin noroc, mai găsesc ceva timp pentru ei, între somn și duș sau poate chiar în timpul unei mese cu familia. Ceea ce înseamnă ca au programul mult prea aglomerat. El trebuie redus și păstrat în calendar doar ceea ce este cu adevărat important. Poate, este bine să folosim calendarul ca să protejam timpul și spațiul rezervat pentru casnicia și familia noastră și să facem ceva nou și bun pentru noi.

Cu ajutorul calendarului putem să ne schimbăm direcția vieții. „Aceasta-i puterea transformatoare a calendarului.” Schimbăm direcția vieții: învăț engleza, merg cu bicicleta, scriu în fiecare zi o pagina, învăț să gătesc, fac sport.

Dacă vrem să ne înscriem la un curs, facem rezervare, plătim și îl urmăm. Am pus deja deoparte timpul necesar… așa că nu avem decât să urmăm ceea ce am trecut în calendar.

Momentan, trec in calendar asa: miercuri, sambata si duminica, orele 19, mers pe bicicleta (de camera). Momentan, da?

„O viață simplificată începe cu orele bine investite ale fiecărei zile. Poți să domolești forța calendarului tău.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s