Publicat în Cartea!

Iadul vechilor extatici iranieni

Doamne, dar cat de urat este iadul astora! Mintea omului, cu bune si rele, plasmuieste lumi ce par reale si, Doamne fereste! sa incepi sa crezi, ca scapare nu mai ai. Zici ca din poveste esti.

Una din cele mai urate inchipuiri despre iad o intalnim la vechii iranieni.

In primul rand, sufletul pacatos este intampinat de un vant rece si urat mirositor, vant ce aduce cu el faptele pacatosului sub forme inspaimantatoare, cum ar fi prostituate dezbracate, corupte, obscene cu genunchii diformi si cu posteriorul proeminent. (Cartea lui Arda-Viraz). Oricine inspira duhoarea emanata din iad, se zbate, tremura si cade.

Principalele pacate sunt cele de natura sexuala, dar nu numai. Aici ajung sodomitii, dar si femeile care au atins apa si focul in timpul menstruatiei, barbati care au avut contacte sexuale cu femei aflate in timpul ciclului menstrual, femei adultere, oameni care au urinat stand in picioare, femei care s-au certat cu sotii lor, hoti, stapanitori rai, taietori de vite, vrajitoare, eretici s.a.m.d.

Cea mai mare parte a nefericitilor din iad se indoapa cu excremente. Aici s-a intalnit o femeie care isi sfasie sanii cu un pieptene de fier, pentru ca s-a purtat rau cu sotul si stapanul ei, si s-a gatit si s-a destrabalat cu sotii altora; alta linge un cuptor incins pana la rosu, pe care il tine in palma, pt ca a avut limba ascutita si s-a certat cu stapanul ei, si nu a fost supusa, si a refuzat sa aibe contact sexual ori de cate ori a vrut acesta.

Daca vi se pare putin, atunci aici se mai intalnesc si femei spanzurate cu capul in jos, iar …[trebuie sa cenzurez fiindca urmeaza o descriere groteasca si poate afecta dezvoltarea psihica a tinerilor sub 18 ani]

Iadul abunda de femei adultere, femei care au facut avorturi sau au comis abominabilul delict de a se farda.

Ce venerau? Ce fel de Dumnezeu iubeau? Cat de fanatici trebuiau sa fie oamenii aceia, sau cat de nebuni?! Nebunia duce la fanatism sau fanatismul la nebunie?

Despre iadul vechilor extatici iraniei am citit in “Calatorii in lumea de dincolo” de Culianu

12.06.2007

Un gând despre „Iadul vechilor extatici iranieni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s