Materializarea „Sperantei”

Sunt singură pe lume. Verdele mă sufocă, ploaia îmi distrage atenția de la gândurile mele. Le caut, dar nu le pot aduna. S-au împrăștiat în vazduh și stropii mari le dizolva până la pieire. Nuuu! Îmi vreau gândurile înapoi!

Dacă până acum m-am autointitulat Singura, acum, fără vise, cum să mă numesc? Pierduta?

Mureșul curge în drumul lui purtând cu el gandurile mele, dizolvate de ploaie. Ce-ar fi sa ies din mașină și să stau în ploaia rece? As vrea să pot, pentru că aș putea plânge în voie și nu mi s-ar vedea lacrimile, așa cum bine a zis cineva.

Sunt goală de gânduri. Sunt ușoară ca un fulg. Daca destinul ar sufla asupra mea m-ar pierde in neant.

Mi-e somn și închid ochii. S-au strâns mult prea multe nopți nedormite. Altădată,  îmi plăcea să dorm pentru a-mi primi visele. Îmi iubeam visele, pentru că toate erau frumoase. Nu aveam coșmaruri și mă simțeam  într-o lume fantastică, în care eu eram stăpâna mea, o lume în care cunoșteam zborul, dragostea, fiorul, universul, divinul. Aveam vise fantastice, în care vedeam planete mari si rosii, aliniate într-o ordine de paradă, altele erau albe strălucitoare, altele albastru irizant; vedeam cum cad, cu viteză uimitoare, corpuri cerești,  vedeam artificii și steluțe explozive pe bolta cerului, avioane în cădere sau chiar nave de luptă, care atacau pământul, tuneluri pline de zăpadă etc. Într-un cuvânt, mă simțeam unică. Îmi închipuiam că sunt o ființa deosebită, din moment ce aveam parte de astfel de vise.

V-am spus ca l-am visat pe Iisus? Au trecut zece ani de atunci, dar visul acela a rămas viu  în memoria mea. Îi văd și acum prezența pură, liniștită, într-o roba lungă, imaculata , în mijlocul naturii de un verde crud. Nu mi-a zis nimic, doar mi-a zâmbit.

Noaptea trecută, în puținul timp pe care l-am petrecut dormind, mi-am văzut “Speranța” materializată. Am fost din nou în lumea mea ireală și m-am simțit,  din nou, acea ființă fantastică. Îl așteptam pe el să se pogoare asupra mea, să mă cuprindă în infinitatea lui, să fac parte din el și el din mine. Asteptam sărutul magic ce avea să mă topească în brațele lui. Mi-a spus că vine, dar trebuie să mai aștept puțin,  pentru că are o misiune de îndeplinit. Are un suflet în grija lui, de care e răspunzător și pe care trebuie să-l ghideze spre incomensurabila liniște. A condus sufletul, ce pana atunci i-a fost pereche si, cu toată dragostea și dăruirea sa, s-a îndreptat spre mine. M-a cuprins în brațe, iar sărutul său m-a facut să uit de propria-mi existență. Mă pierdusem cu totul în îmbrățișarea lui. Eram copleșită. Dar… s-a desprins de mine, s-a ridicat din nou la cer și mi-a spus cu glas blând că, dacă doresc să-l urmez, trebuie să fiu asemenea lui, adică un spirit; trebuie să merg în lumea lui.

Nu am stat pe gânduri și mi-am dat trupul râului și m-am lăsat purtată de undele sale, în timp ce eu AȘTEPTAM…

19.08.2007

 1. palmyra Says:
  Mai Doamna draga, singuratatea este apanajul celor puternici. Ne trebuie multa vigoare ca sa fim deprimate si insingurate si pentru a “porni cu roua-n picioare”. Asta spre deosebire de un oarecare rest al lumii care-si consuma bruma de energie in cea mai veche preocupare din lume: propria imagine.
 2. Eu Says:
  Ce ma fac, Palmyra, ca incep sa-mi pierd si vigoarea? Cu ce mai raman?
 3. marinela Says:
  Pierderea energiei e trecătoare…Pentru că pe pământ suntem mai mult materie…De aceea avem visele, viziunile…Să putem urma “spiritul”…
 4. Eu Says:
  marinela,  credeam ca impreuna cu energia ma scurg si ca fiinta. Sper sa-mi treaca. De exemplu azi, m-am simtit tare energica si tare darnica. Pe mine visele chiar ma ajuta. “Spiritul” meu chiar se trezeste.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: